IxD16 – dag 1 planning

In Blog

Over een kleine twee weken begint Interaction16 in Helsinki – zoals altijd, ben ik hard bezig met het bekijken van het schema, om de meest interessante dingen te ontdekken, en zo het beste uit m’n tijd te halen.

Op dag 1 lijkt er een thema te ontstaan over hoe  we design aanpakken – niet het design zelf, maar de bedrijven en methodiek er omheen. Wat dat betreft zijn er een aantal talks die ik graag ga zien:

De mensen achter het veel geprezen gov.uk houden een talk over het organiseren en bijhouden van design patterns binnen de overheid. Ik verwacht een praktische talk met bruikbare informatie over het bijhouden van design in grote organisaties.

Van een andere orde is Huge inc. De mensen achter dit grote bureau hebben een koffiehuis geopend (een echte) om te kunnen experimenteren met allerlei service design patronen. Interessant, maar helaas tegelijk met bovenstaande…

Matt Nish-lapidus is een bekende binnen IxDA en is meestal interessant.Hij doet een talk over het designbureau van de 21e eeuw. 16 jaar te laat, maar goed :). In de andere zaal twee talks over narrative design & storytelling. dus misschien ook maar daar naartoe, als een originelere keus.

Na de lunch zal Amber Cartwright ons meer vertellen over het soort ‘data driven design‘ dat AirBnB toepast. Beslissingen worden steeds minder gebaseerd op mooi, en steeds meer op basis van objectieve criteria. Een mooie ontwikkeling, waar ik graag meer over leer. Daarna meteen door naar ‘Crowds, Algorithms, and Computation: The New Materials of Design‘. Vermoedelijk meer van hetzelfde, maar dat hoeft geen probleem te zijn

Tegen die tijd is het al bijna weer tijd voor de closing keynote van de dag: Alexandra Deschamps-Sonsino. Een bekende, maar niet heel originele, naam in (vooral) de wereld van Internet of Things. Maar goed, een goeie keynote is vaak beter een ervaren dan een heel originele spreker.

Na de keynote nog even naar de openingsreceptie (leuke optrekje!), en dag 1 zit er alweer op.

 

(foto Creative Commons door Peter Bihr)