Interaction14

In Blog

In 2013 en 2014 was ik lid van het kernteam dat Interaction14 heeft georganiseerd in Amsterdam. Interaction is een reizende conferentie, één van de grootste ter wereld op het gebied van Interactie-ontwerp, UX en meer.

Naar een conferentie gaan is meer dan alleen luisteren naar wat praatjes. Het is een kans om een paar dagen alleen maar met je vak bezig te zijn. Om te praten met vakgenoten van over de hele wereld. En om indrukken op te doen die breder zijn dan je binnen je eigen hoekje zou opdoen.

Bij Interaction14 was ik vanaf het prille begin betrokken. Ik heb meegeschreven aan het voorstel om de conferentie in Nederland te organiseren. Later zijn we, met een internationaal team, op locatiebezoek geweest. Na gekozen te hebben voor het Westerpark, hebben we een jaar hard gewerkt om een fantastische conferentie op te zetten.

En wat voor een conferentie was het. Met een prachtig ingerichte Westergasfabriek. Met bijna 900 betalende bezoekers. Met prachtige keynotes van ervaren rotten als Klaus Krippendorf en Scott McCloud, maar ook met verrassende jonge sprekers, als Irene Au of Krishna Brown. Maar ook buiten de conferentie zelf: mensen spreken, last minute zaken regelen. Het was heerlijk. En uitputtend :). Naderhand hebben we veel enthousiaste en prima reacties gekregen. Interaction, de conferentie, reist door. in 2015 in San Francisco, en in 2016 in Helsinki.